Terapie prin plutire uscata - Zerobody
Programare online
inside banner

Terapia Zerobody

Terapia Zerobody

Terapie prin plutire uscata - Zerobody


Beneficii ale terapiei prin flotatie pentru minte:

1. Reduce stresul si anxietatea.

2. Imbunatateste calitatea somnului.

3. Creste claritatea mentala si concentrarea.

4. Ajuta la meditatie si la atingerea unei stari profunde de relaxare.

5. Reduce simptomele depresiei.

6. Stimuleaza creativitatea.

7. Ajuta la combaterea oboselii mentale.

8. Amelioreaza simptomele post-traumatice.

9. Favorizeaza dezvoltarea personala si introspectia.

10. Imbunatateste starea generala de bine si echilibrul emotional.


Beneficii ale terapiei prin flotatie pentru corp:

1. Relaxarea musculara profunda.

2. Alina durerile cronice, inclusiv cele de spate si gat.

3. Stimuleaza circulatia sanguina.

4. Detoxifica si curata pielea.

5. Ajuta la recuperarea dupa exercitii fizice intense.

6. Reduce inflamatia si tensiunea arteriala.

7. Favorizeaza vindecarea ranilor.

8. Imbunatateste calitatea somnului.

9. Aleviaza simptomele astmului si alte probleme respiratorii.

10. Promoveaza echilibrul hormonal si reducerea stresului oxidativ.


Imaginati-va plutind, aproape fara greutate, fara tractiunea constanta a gravitatii asupra corpului dumneavoastra. Aceasta este experienta utilizarii unui tanc de plutire, un mediu unic care permite corpului si mintii dvs. sa intre intr-o stare de relaxare profunda. Si in acest mediu, se pot obtine numeroase beneficii fizice si psihologice.


In primul rand, consideram beneficiile fizice. Senzatia de lipsa de greutate pe care o experimentati in tancul de plutire se datoreaza plutirii oferite de mediul tancului. In cazul tancului de plutire uscata Starpool, o membrana brevetata recreeaza acest efect.

Cand corpul dvs. nu trebuie sa se confrunte cu presiunea constanta a gravitatii, muschii, articulatiile si chiar coloana vertebrala se pot relaxa intr-un mod pe care pur si simplu nu il pot realiza in conditii normale. Aceasta relaxare poate usura durerea, poate ajuta la realinierea coloanei vertebrale si poate atenua contractiile musculare, care pot fi deosebit de benefice dupa efortul fizic sau daca va confruntati cu dureri cronice de spate din cauza unei posturi proaste. Intr-un fel, plutirea ofera corpului dvs. o mica vacanta de la stresorii cu care se confrunta de obicei.


In continuare, avem beneficiul imbunatatirii circulatiei sangelui. Cand plutiti, corpul dvs. nu trebuie sa sustina propria greutate, nu exista puncte de compresie si sangele poate circula mai liber. O circulatie sanguina mai buna inseamna ca oxigenul si nutrientii pot fi livrati mai eficient muschilor si organelor dvs., iar produsele reziduale pot fi eliminate mai eficient.

Circulatia imbunatatita poate ajuta chiar si la recuperarea de dupa o accidentare prin furnizarea de nutrienti esentiali zonelor accidentate si prin eliminarea produselor reziduale. In plus, starea profunda de relaxare promoveaza vasodilatatia, permitand o eliminare mai rapida a lactatului, un produs secundar al activitatii fizice intense.


Trecand de la beneficiile fizice la cele cognitive, este important sa ne amintim ca creierul si corpul sunt legate in mod intrinsec. Pe masura ce corpul se relaxeaza in tancul de plutire, mintea poate urma. Reducerea stimulilor externi permite mintii dvs. sa intre intr-o stare profund relaxata, meditativa, care poate reduce semnificativ nivelurile de stres si anxietate.

In aceasta stare calma, creierul dvs. produce si mai multe endorfine, care sunt adesea numite 'hormoni ai fericirii'. Aceasta eliberare de endorfine poate imbunatati natural starea dvs. de spirit, facandu-va sa va simtiti mai fericit si mai relaxat.


Terapia prin plutire poate imbunatati si calitatea somnului. Relaxarea profunda ajuta la resetarea ciclului de somn si trezire al corpului dvs., facandu-va mai usor sa adormiti si sa atingeti un somn mai profund. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru persoanele care sufera de insomnie sau pentru cei care incearca sa se recupereze dupa un jet lag.

In plus, starea profunda de relaxare, meditativa, realizata in tancul de plutire poate ajuta la cresterea concentrarii si claritatii gandirii. Acest lucru poate promova tenacitatea si o atitudine de rezolvare a problemelor, care sunt esentiale pentru rezistenta si succesul mental. Reducerea stimulilor externi poate chiar elibera mintea pentru a se plimba, stimuland potential creativitatea.


In sfarsit, prin promovarea unei recuperari mai rapide si reducerea stresului, terapia prin plutire poate ajuta la prevenirea supraantrenarii, ceea ce este deosebit de benefic pentru atleti. Si combinata cu practicile de constientizare, plutirea poate ajuta la antrenarea mintii pentru a atinge o stare de prezenta, imbunatatind in continuare concentrarea si gestionarea stresului.


Deci, in esenta, experienta tancului de plutire ofera un mediu unic care permite unei stari profunde de relaxare fizica si mentala. Si este in aceasta stare relaxata ca corpul se poate vindeca si recupera, iar mintea se poate concentra si se poate reinnoi, ducand la o serie de beneficii potentiale.

Hai sa facem o programare.
Programare online