Protocol tratament Light & Bright (Dr. rer. nat. Christine Willen)
Programare online
inside banner

Protocol tratament Light & Bright (Dr. rer. nat. Christine Willen)

Abordari terapeutice individualizate pentru intinerirea pielii* 


Procedurile non-invazive si minim invazive devin din ce in ce mai populare si vizeaza diferite aspecte ale imbatranirii pielii, cum ar fi ridurile sau pigmentarea. Printre proceduri, tratamentele combinate cu diverse tehnologii laser permit planuri de terapie personalizate individual pentru rezultate clinice optimizate, cu rate scazute de efecte secundare si timpi de repaus redusi, ceea ce contribuie la o satisfactie ridicata a pacientului.


Laserele cu diode fractionate non-ablative


Laserele cu diode fracţionate neablative pot fi utilizate pentru refacerea pielii si pentru tratarea cicatricilor de acnee si a cicatricilor chirurgicale, striuri si keratoze actinice, acestea din urma pana la tipurile de piele Fitzpatrick V. Sistemul laser Frax Pro™ este un aplicator cu platforma dubla, Frax 1550™ si Frax 1940™, fiecare vizand diferite straturi ale pielii. Laserul de mana Frax 1940 emite un fascicul laser la o lungime de unda de 1940 nm pentru abord epidermic de mica adancime cu o adancime de penetrare de pana la 200 μm. Laserul Frax 1940™ vizeaza astfel superficial neregularitati si imbunatatiri ale texturii in epiderma prin inducerea proceselor necrotice in stratul superior al pielii. Ca urmare, suprafata pielii este reinnoita, netezita primind astfel denumirea „GLOW”.


Lungimea de unda de 1550 nm a piesei de mana Frax 1550 patrunde in straturile mai profunde ale pielii de pana la 800 μm. The Frax 1550™ provoaca coagularea termica in derm, care stimuleaza procesele de sinteza a colagenului.

In plus, sistemul laser Frax Pro™ include un software algoritm unde parametri cum ar fi durata pulsului, energia iar expunerea termica poate fi definita independent. Diverse modalitati de tratament si cele doua lungimi de unda cu latimi multiple ale fasciculului faciliteaza tratamentul personalizat, fie singure, fie in combinatie.


Platformele multifunctionale acopera o mare parte a indicatiilor dermatologice

 

Piesele de mana Frax 1550™ si Frax 1940™ sunt si ele disponibile si compatibile pe platforma Nordlys™. Alte doua tehnologii Nd:YAG 1064 si SWT® (Selective Waveband Technology, IPL) completeaza platforma multifunctionala Nordlys™. Combinatia dintre

totalul de patru lasere permite optimizarea rezultatelor cosmetice pentru a reduce leziunile vasculare sau pigmentate si alte nereguli ale pielii.


De exemplu, tehnologia SWT® contine doua filtre care blocheaza toate lungimile de unda potential daunatoare, permitand tratamente pe piele foto-deteriorata cu care se efectueaza

mai putin de jumatate din fluenta, mai putine sesiuni si nu au racire activa in comparatie cu tehnologiile IPL pe banda larga.

Tehnologia SWT® este ideala pentru ameliorarea roseatii difuze, telangiectazie si reducerea pigmentarii epidermice.

Protocolul de tratament Light&Bright™


Pentru intinerirea pielii fetei sau decolteului, the Tehnologia SWT® poate fi combinata in mod rational cu Piesa de mana Frax 1550™ a sistemului Nordlys™. Piesa de mana Frax 1550™, de exemplu, este potrivita pentru iregularitati ale texturii pielii, care pot fi tratate in spoturi de 4, 8, 10 sau 12mm pentru scanari de diverse latimi.


Konika Patel Schallen, MD, SVP, director de operatiuni clinice si medical la Candela Corporation, a dezvoltat Protocolul de tratament Light & Bright™ si l-a cercetat in amanunt.


Protocolul de tratament Light & Bright™ consta din trei sesiuni de SWT® si Frax 1550™, fiecare la distanta de o luna. Potrivit lui dr. Patel Schallen, aceastei terapii nu i-au fost asociate efecte secundare de nici un fel si a obtinut un nivel foarte ridicat de satisfactie a pacientului. La ultima vizita de control o luna dupa a treia sesiune, 95% (19/20) dintre subiecti au fost fie extrem de multumiti (60%), fie multumiti (35%). [2]


Componenta Nd:YAG 1064 cu SoftCool™ integrat extinde si mai mult spectrul de tratament al sistemului la leziuni vasculare Nordlys™, vene ale picioarelor, onicomicoza si negi. Platforma multifunctionala acopera astfel o mare parte a tulburarilor dermatologice in practica zilnica. In total, pana la 24 de indicatii asociate bolilor de piele si vasculare pot fi abordate cu sistemul Nordlys™.

Dr. rer. nat. Christine Willen

Prof. dr. Firas Al-Niaimi, Consultant dermatolog, Londra, Marea Britanie

Masurile de intinerire a pielii si dorinta de tratamente cu timp de repaus minim devin din ce in ce mai populare. Desi sunt disponibile diferite optiuni de tratament, utilizarea tehnologiilor laser este asociata in mod constant cu rezultate fiabile si reproductibile care pot necesita timpi de repaus minim pana la prelungit. Doua dintre preferatele mele abordarile sunt piesele de mana inovatoare si lungimile de unda ale Candelei Frax 1940 si Resolve Fusion.

Lungimea de unda de 1940 nm a Frax 1940 este puternic absorbita de apa si, prin urmare, are o forma de efect preponderent epidermica. De obicei il folosesc nu numai pentru efecte de albire si stralucire, ci si pentru a imbunatati tonusul pielii si textura epidermei. De regula, pacientul primeste 2 tratamente distantate la 6 - 8 saptamani, cu un timp de repaus de aproximativ doar 3 zile la roseata si umflare minima.

Pentru probleme de pigmentare a pielii, in special leziuni induse de soare, prefer sa folosesc piesa de mana 532 Resolve Fusion. Prin generarea de unde de presiune pe piele, stimuleaza procesele de vindecare a ranilor si distrugerea pigmentilor. Deoarece nu se genereaza caldura in timpul tratamentului, este, de asemenea, o metoda sigura pentru tipurile de piele mai inchise la culoare. 2 – 3 tratamentele sunt de obicei efectuate la intervale de o luna care, din experienta mea, sunt asociate cu un grad mare de satisfactie al pacientului.


Literatura:

1. Wu DC, Goldman MP, Wat H, Chan HHL. O revizuire sistematica a laserului picosecunda in dermatologie: Dovezi si recomandari. Laser Surg Med. 2021;53(1):9-49.

2. Candela, datele din fisier.

Hai sa facem o programare.
Programare online